Cara Delete Akaun Facebook

Assalamualaikum....

Ada yang berniat nak permanently delete akaun facebook tak? Kalau ada meh sini nak ajar cara delete akaun facebook bagi yang tak tahu lagi tu. Senang je cuma klik, klik, klik isi apa yang patut, bye2 Facebook.

Nak delete, mula-mula pastikan korang dah login dulu Facebook. Lepas tu bolehlah klik kat link ni : Permanently Delete Facebook Account.

Akan muncul pages macam kat bawah ni...

Lepas tu akan keluar tab macam ni, isilah password korang, masukkan word verification pastu tekan OK

Dan akan muncul tab seperti dibawah, tekan je OK.

Kalau ada rasa penyesalan selepas delete tu, cepat-cepat la login semula dalam masa 14 hari. Kalau tak, buat la Facebook baru je. Delete ni tak sama macam deactivated ye.

Delete facebook pun buat tutorial ke? Haha apa salahnyakan......selalu orang deactivated je akaun.

Nak deactivate akaun facebook tekan sini----->Cara Deactivate Facebook

Kalau nak delete akaun twitter lak tekan sini----->Cara Deactivate Twitter


****************************************
31 Julai 2016 (updated)

Untuk pengguna menerusi mobile (phone) sila klik link ini--------> Delete Facebook Melalui Mobile (phone)

Comments

wah..gtu ea..

lom ada niat nak delete..hehe.
Nens Collection said…
akak x delete kot fb,suka baca status org..tp x suka @ jarang2 pos status..hehe..
thanks for the info siss ,,
ZORA said…
delete akaun da ke?bgus jugak 2..fb sekang makin bhaya kot..nak2 ag untuk pompuan..mcm2 leh jdi..
ZORA said…
delete akaun da ke?bgus jugak 2..fb sekang makin bhaya kot..nak2 ag untuk pompuan..mcm2 leh jdi..
RP Delete facebook pun buat tutorial ke? Haha apa salahnyakan......selalu orang deactivated je akaun.

Ye lah apa salahnya kan...lagipun ini membantu saya, sebab nya ad akaun yang saya nak delete =D
Kamsahamnida

p/s : RP = RePost, macam twitter ^^
Lia Irdelia said…
hahha.
bagusnya ada tutorial camni..

:)
Kancil 8349 said…
Salam perkenalan daripada Kancil...nice info...
EmpayarUtama said…
Wah ada tutorial, kena cuba nih
@nuyui a.k.a miss YUI
hehee selagi xde mslh xperlu la delete...
@Nens Collection
suka skodeng je xtvt org kat wall kan..kdg2 senyum baca komen2...hehee
@ZORA
uit mcm xbagi pompuan ada akaun fesbuk je 2...hehee.ala zora delete yg lama buat yg baru...:)
@Ronaldhrah Wisely
hehee RP vs RT.....ingatkan apa tadi RP...
kalau rasa tak nk guna dah akaun tu better delete dr deactivatedkan kot...;p
@Lia Irdelia
hehee...terima kasih..:)
@Kancil 8349
salam perkenalan kancil...terima kasih..:)
@EmpayarUtama
cuba jgn xcuba...tp bila perlulah..;p
raja said…
terima kasih ttg maklumat ini. sy dah berjaya memadam akaun isteri sy. kpd suami2 yg lain, padamlah sblm terlambat. disebabkan oleh kebodohan isteri sy, anak2 menjadi mangsa!
syakirah kirah said…
ALHAMDULLILAH .. besrjaya delete FB .. kene pentingkan pelajaran .. N fb buat aq berkhayal .. thanks .. tahun depan aq akan buat fb balik .. hehehe .. pentingkan pelajaran ..
Anonymous said…
Tme kasih
Anonymous said…
Boleh ke?lg pula nak create new akaun pun susah.
Anonymous said…
Fb saya dh ada org curi pakai.mgkin dia dh tukar password.boleh delete ke tanpa login.harap boleh tolong
Aishah Jahirah said…
@Anonymous
Fb saya dh ada org curi pakai.mgkin dia dh tukar password.boleh delete ke tanpa login.harap boleh tolong

report kat facebook.pegi kat akaun kita tu.klik kat tanda roda sebelah message pastu klik report/block.tick kat submit a report,tick submit ....account.try la saya xpnh try lg...kalau xblh setle gak..sory...
Nor Hanizah said…
nak delete akaun fb tp password dah ade yang tukar
Anonymous said…
hehee..thanx 4 info..baru je deactivate fb..nak tumpu pada keje yg semakin banyak di penghujung tahun ni...
Anonymous said…
sgt2 beterima kasih. . .akhirnya !! hahaha. . .
HASMA Shahrul said…
Salam, nak Tanya mcmana nk dlete acc facebook yang dh lama x buka.
password dah betul cuma soalan2 dari facebook saya x ingt. cth soalan tarikh lahir yang tepat.
Aishah Jahirah said…
@HASMA Shahrul
kalau password betul rasanya xde mslh blh delete mcm biasa sbb dpt akses ke akaun..maaf kalau xmenjawab soalan...
norlaila bahari said…
klu x ingt pasword mcm mn no login blk fb tu sbb tu nk tutup dh bnyk sngt bila bka fb yg lain dia nk kn kod pgesahn mcm mn nk bt yea
Aishah Jahirah said…
password email ingat x?kalau ingat senang...kalau xingat agak susah..kalau ingat password email, try je mask password sampai dia akan suruh kita mskkan captha, pastu akan keluar profil yang sepadan dengan kita, claim profil kita tu.hee akan dinyatakan password kita salah,tekan reset my password. pilih la cara camne nak password direset...hope membantu..:)
HASRUL HASSAN said…
Bagus ... skarang senang nak tahu cara nak padam akaun facebook ...

www.hasrulhassan.com
Anonymous said…
Camtu ye
Anonymous said…
Salam...sesape yg perlukn bantuan untuk padamkan akaun fb , hack akaun atau nak tau history/activity log fb orang lain bleh email kat sy..sangat mudah.com
Jp agi nk padam...ramai yg dh curi gambar..hmmmm..nyesal tol
Org tukar password fb sy. Guana? Tq. Wasap 0199748733.
Sy perlukan bantuan utk tahu history activity log fb org lain
Sy perlukan bantuan utk tahu history activity log fb org lain
Nurul Amira said…
anak sedara saya dh meninggal excdent n hp pon rosak,msalah nye tak boleh nk tutup akaun fb nye...
die log in pon tak pkai no yang pkai sekarag...
macam mane yer saya nak delete...
macam mne yer admin
Nurul Amira said…
masalah saya ank buah dh mnigal excdeny n hp pon rosak...
tak boleh nk login...cm mne yerr
mntak tlong sgt cam ne nk delete akaun fb
Nurul Amira said…
anak sedara saya dh meninggal excdent n hp pon rosak,msalah nye tak boleh nk tutup akaun fb nye...
die log in pon tak pkai no yang pkai sekarag...
macam mane yer saya nak delete...
macam mne yer admin
Asri Pakcu said…
Mmg rasa nak delete akaun facebook saya...
Anonymous said…
Akak tipu eh,lansung tak dapat gunalah..dah10 kali cuba
Carol Wal said…
Memang btl dptke?Aku tak dapat pun
Aishah Jahirah said…
@carol wal

saya dah test link okay masih valid.mungkin awak open melalui phone ....saya dah add link untuk mobile..
Aishah Jahirah said…
@AZRUL AZAM AZELAN
setaw saya mmg xblh kecuali login akaun org tu..

@Nurul Amira
request untuk removed account... https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480
perindu sepi said…
saya mahu padam account facebooks kekal
zarina ryna said…
Mcm mana nak delete semua gambar kat fb?😭
Badariah Yusman said…
sy nk delete tp tk blh. dah msuk pword yg btul pun msih kata salah.boring btull
Aishah Jahirah said…
@ zarina ryna
boleh delete by album n satu2 pn boleh...

@Badariah Yusman
owh...sepatutnya kalau password betul xde mslh...

Popular posts from this blog

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing