Wednesday, March 21

2018

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar bagi aku.Tapi bila dah masuk tahun 2018 lagi mencabar rupanya. Masalah makin kritikal disebabkan benda yang diluar kawalan kita. Sampai rasa macam diri tak kuat nak hadap, tapi Alhamdulillah so far masih mampu hadap. Alhamdulillah dapat bos dan rakan sekerja yang supportive so InshaAllah masih mampu menghadapinya.

Actually kerajaan sekarang dah guna sistem baru untuk pembayaran, perolehan, gaji dan yang sewaktu dengannya. Aku bukan makhluk yang selayaknya untuk berkata-kata mengenai sistem baru sebab tak terlibat secara langsung, bukan hari-hari pun guna dengan erti kata lain. Sebab bidang tugas aku ke arah lain. Tapi masih perlu ambil peduli sebab maybe satu hari aku akan hari-hari guna. Mungkin....

Sistem baru semestinya ada masalah. Haruslah benda barukan...so far sistem agak ke laut. sebab apa tataw la, pada fikiran logik aku mungkin sistem masih tak stabil dan tengah dalam proses ditambah baik untuk masa depan. Tapi mahu gila user-user sampai stress dan jatuh sakit. Hurm pandang dari satu sudut, ciptaan manusia memang tak pernah sempurna seperti ciptaan Allah SWT. Sistem tu manusia yang ciptakan, secanggih manapun mesti ada kekurangan.

Nota kaki:Sebenarnya nak tukar template blog tapi tak ada masa dan dah lupa html semua tu sebab jarang berblog

Nota tangan : Nak tukar link URL blog tapi nanti search engin tak jumpa pulak entry lama. Sayang la jugakkan sebab ada entry lama yang memang hot.

Nota :Entry pertama 2018...Tataw la nak share apa. Membebel je tahu.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...